HORTA SOMS

QUALITAT | PROXIMITAT | TERRITORI

Mongeta del ganxet

Cuiners reconeguts afirmen que estem davant de la millor llegum de l'Estat.

Mongeta del ganxet Mongeta del ganxet

La mongeta del ganxet, coneguda també com Fesol del Ganxet, destaca per damunt de qualsevol altra mongeta perquè té una major proporció de proteïnes, de pectines a la pell i és molt poc flatulenta. La seva textura és extremadament cremosa i té una pell pràcticament imperceptible. És per tot això, que gaudeix des de l'any 2008 de la qualificació de Denominació d'Origen Protegit atorgat per la Generalitat de Catalunya, que no fa sinó que premiar la qualitat del producte.

No és gens casual doncs que cuiners reconeguts afirmin que estem davant la probablement millor llegum de l'Estat. És considerat ja, sens dubte, com un producte gourmet selecte local per la majoria de restauradors i objecte de multitud de jornades gastronòmiques arreu del país.